Voor bedrijven

Inspiratieworkshop

Inhoud:
In deze inspiratieworkshop maken deelnemers kennis met Emotionele Intelligentie en meditatie. Ze leren welke invloed meditatie heeft op de hersenen en hoe aandachtig leven hen efficiënter en gelukkiger kan maken. Ademhalingsoefeningen en interactieve gesprekstechnieken helpen hierbij.

Resultaat:
Na de workshop kunnen deelnemers gelijk aan de slag met in de workshop verworven inzichten. Ze zijn geïnspireerd om te ontdekken welke verdere stappen ze kunnen gaan nemen en op welke manier een vervolgtraining hen kan helpen een nieuwe weg in te slaan.

Duur:                      2,5 a 3 uur
Deelnemers:      max. 20
Locatie:                in overleg

MEI training
MEI staat voor Mindfulness – Meditatie – Emotionele Intelligentie; dé drie componenten die je kunt gebruiken om je leven anders in te richten. Deelnemers gaan leren hoe ze hun drukke levens en agenda’s kunnen integreren in een evenwichtige levensstijl, met ruimte voor eigen ontwikkeling. De volgende modules komen in zes weken aan bod:

Zelfbewustzijn, zelf- management en zelfvertrouwen
Door zelfreflectie oefeningen individueel, in tweetallen en groepjes krijgen deelnemers een verdiept inzicht in zichzelf, hun waarden, drijfveren en motivaties. Ze leren beter om te gaan met emoties en ontwikkelen een dieper begrip van eigen gedrag en hoe ze overkomen op anderen.

Empathie en compassie in interactie met anderen en zelf
Door oefeningen individueel en in tweetallen trainen deelnemers de delen van hun brein die geassocieerd worden met empathie en compassie. Onzekerheden over relaties met anderen nemen af en deelnemers leren met openheid en affectie te communiceren. Denk hierbij aan mindful spreken, compassietraining en vriendelijkheidsoefeningen.

Communicatie met aandacht
Deelnemers leren in twee en drietallen mindful (met aandacht) te spreken en luisteren. Ook toepassingen als mindful vergaderen, mindful e-mailen en mindful bellen komen aan de orde. Communicatie wordt hierdoor duurzamer, efficiënter en duidelijker.

Motivatie & commitment
Deelnemers leren door zelfreflectie hun motivatie te vinden. ‘Waarom doe ik wat ik doe? Wat zijn mijn drijfveren en waarden? Wat gebeurt er binnen de organisatie dat mij kan helpen groeien en hoe draag ik bij aan de organisatie doeleinden?’ Vervolgens leren ze motivatie om te zetten in doelen stellen.

Veerkracht & flexibiliteit
Door mindfulness beoefening en gerichte begeleide oefeningen ontwikkelen medewerkers meer veerkracht, waardoor ze beter in staat zijn om te gaan met tegenslagen, veranderingen en turbulente periodes.

Frustratie in werk afnemen
Door gerichte oefeningen leren deelnemers omgaan met frustratie, woede en vergelijkbare emoties.

Omgaan met stress en ontspanning
Het vermogen ontwikkelen om door middel van o.a. ademhalingsoefeningen stress te managen en in een paar minuten van stress in ontspanning te komen. Deelnemers ervaren meer rust en overzicht in werk en leven en leren beter om te gaan met belemmerende gedachten en emoties.

Inzicht in de werking van het brein m.b.t. emotionele intelligentie en mindfulness
Aan de hand van het meest actuele hersenonderzoek (Stanford University) leren deelnemers hun hersenen kennen en de effecten van meditatie, zoals: beter onthouden, meer creativiteit, mindere hevige reactie op vecht- vlucht reacties en stress, en ontwikkeling van empathie.

Mindfulness meditatie beoefenen
Mindfulness wordt ontwikkeld door middel van mindfulness meditatie. Deelnemers leren deze meditatievorm beoefenen en krijgen tools mee om thuis te oefenen. Dit vergroot de focus in werk en privéleven.

(Innerlijk) Leiderschapsontwikkeling
Deelnemers leren zichzelf beter te managen, leren hun overkomen op collega’s en medewerkers en ontwikkelen meer zelfvertrouwen. Gerichte oefeningen helpen leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen.

Duur:                     6 x 3 uur
Deelnemers:      max. 10
Locatie:                in overleg

Neem voor meer info of een offerte op maat contact met ons op.